Adatvédelmi szabályzat

A Geomant komolyan veszi az adatai biztonságát, és elkötelezetten védi azt. A jelen szabályzat meghatározza, mi alapján dolgozzuk fel az általunk Önről gyűjtött, illetve az Ön által nekünk megadott személyes adatokat.

KIK VAGYUNK

A Geomant UK Ltd a csoport többi vállalatával együtt elkötelezetten védi és tiszteletben tartja az adatai biztonságát. Az adatvédelmi jogszabályok alkalmazásában adatkezelők vagyunk, és a személyes adatait az (EU) 2016/679 általános adatvédelmi rendelettel és a személyes adatok feldolgozására vonatkozó nemzeti jogszabályokkal összhangban dolgozzuk fel. Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbiakat, hogy megértse személyes adataival és azok kezelésének módjával kapcsolatos nézeteinket és gyakorlatainkat.

2.0  HOGYAN GYŰJTÜNK ADATOKAT

2.1 WEBOLDALUNK LÁTOGATÓI

A hatályos jogszabályok által megengedett mértékben a következő körülmények között gyűjthetünk és dolgozhatunk fel Önről személyes adatokat:

2.1.1            amikor űrlapokat tölt ki a weboldalunkon (a továbbiakban „Weboldal”). Ide tartozik az Ön neve, e-mail-címe, telefonszáma, amelyet a Weboldal használatára történő regisztrációkor, a szolgáltatásainkra történő feliratkozáskor és további szolgáltatások igénylésekor ad meg;

2.1.2            amikor információkat ad át nekünk, mert a Weboldallal kapcsolatos problémát jelent be nekünk, panaszt tesz, kérdést tesz fel vagy bármilyen más okból felveszi velünk a kapcsolatot.Ha kapcsolatba lép velünk, nyilvántartásba vehetjük a levélváltást;

2.1.3          a Weboldalon tett látogatása részletei, ideértve, de nem kizárólag a forgalmi adatokat, helymeghatározási adatokat, weblogokat és más kommunikációs adatokat, akár mert szükségesek a számlázás céljából, akár más okból, valamint az erőforrások, amelyekhez hozzáfért (lásd alább a 2.2.2 alpontot a cookie-król); és

2.1.4            amikor bármilyen más módon információkat közöl velünk vagy adatokat gyűjtünk Öntől a Weboldalunkon keresztül.

2.2              A következő módokon is gyűjthetünk adatokat:

IP-cím

2.2.1            A csalás elleni védelem érdekében információkat gyűjthetünk az Ön készülékéről, ideértve az IP-címét is, ha rendelkezésre áll. Információkat gyűjthetünk a készüléke operációs rendszeréről és a böngészője típusáról rendszeradminisztrációs célból, valamint hogy aggregált információkat nyújtsunk a hirdetőinknek. Ezek statisztikai adatok a felhasználóink böngészési tevékenységeiről és mintáiról, és nem azonosítják az egyéneket.

Cookie-k

2.2.2            Weboldalunk cookie-kat használ, hogy megkülönböztesse Önt Weboldalunk más felhasználóitól. Ez segít abban, hogy jó élményt tudjunk nyújtani Önnek, amikor a Weboldalunkon böngész, és azt is lehetővé teszi, hogy javítsuk a Weboldalunkat. Az általunk használt cookie-król szóló részletes információkat, valamint hogy milyen célokra használjuk azokat, olvassa el cookie-szabályzatunkban.

Weboldalakra mutató linkek

2.2.3            Időnként előfordulhat, hogy Weboldalunk harmadik felek weboldalaira mutató linkeket tartalmaz. Felhívjuk figyelmét, hogy ha ezen weboldalak bármelyikére mutató linket követ, az adott weboldalak más feltételeket fognak alkalmazni személyes adatainak gyűjtésére és adatvédelmére, és nem vállalunk semmilyen felelősséget ezen szabályzatokért. Kérjük, ellenőrizze, mielőtt megadja az adatait ezeken a weboldalakon.

3.0 ÜGYFELEK

3.1            Olyan részleteket gyűjtünk, mint például a neve, e-mail-címe, telefonszáma, lakcíme, banki adatai, amikor árut vagy szolgáltatást rendel tőlünk Weboldalunkon keresztül e-mailben, faxon, postán vagy telefonon (rögzíthetjük is a beszélgetést), ha kitölti a megrendelőlapot vagy megrendelést küld nekünk. Arra fogjuk használni ezeket az információkat, hogy feldolgozzuk a megrendelését, és teljesítsük szerződéses kötelezettségeinket.

3.2          Előfordulhat, hogy az Önnel kötött szerződés teljesítése érdekében meg kell osztanunk személyes adatait harmadik felekkel, például fizetési szolgáltatókkal, alvállalkozókkal, beszállítókkal, fuvarozókkal és postai szolgáltató szervezetekkel, hogy segítsük az Ön által megrendelt áruk vagy szolgáltatások leszállítását;

3.3          Visszajelzéseit a Weboldalunkon és marketing anyagokban is hirdethetjük (szükség esetén megszerezve előzetes beleegyezését);

3.4            Felhasználhatjuk [névtelenített] személyes adatait az ügyfélprofilok elemzésére és statisztikai célokra. Piaci elemzési célok részeként megoszthatjuk az ilyen névtelenített statisztikai adatokat harmadik felekkel.

3.5            Adatait addig őrizzük, amíg az a tőlünk rendelt áruk vagy szolgáltatások biztosításához szükséges, illetve azt követően 7 évig; ezt évente felülvizsgáljuk. Amennyiben feliratkozott, hogy marketing levelezést fogadna tőlünk, a személyes adatokat addig fogjuk megőrizni, amíg leiratkozik a levelezésről.

4.0 SZÁLLÍTÓK

4.0            Olyan részleteket gyűjtünk, mint például a neve, e-mail-címe, elérhetőségi telefonszáma, postacíme, banki adatai annak érdekében, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel a megrendelt árukkal vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban, és további megrendeléseket küldjünk. A személyes adatokat az áruk/szolgáltatások beszerzését követően további 7 évig őrizzük; ezt évente felülvizsgáljuk.

5.0  HOGYAN HASZNÁLJUK AZ ADATAIT

SZEMÉLYES ADATAI KEZELÉSÉNEK JOGI ALAPJA

5.1            Az adatvédelmi jogszabályokkal összhangban kötelesek vagyunk értesíteni Önt arról, mi az Ön személyes adatai feldolgozásának jogalapja. A személyes adatait a következő okokból dolgozzuk fel:

5.1.1            egy Önnel kötött szerződés teljesítése;

5.1.2          ha egy ránk vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges; és

5.1.3            (a jelen szabályzatban leírt) jogos érdekből.

JOGOS ÉRDEKEK

5.2              Felhasználhatjuk a személyes adatait a törvény által megengedett mértékben a Geomant UK Ltd jogos érdekében a következő célokra:

5.2.1          az Ön által igényelt információkat vagy szolgáltatásokat biztosítani Önnek;

5.2.2          teljesíteni az Önnel kötött szerződésben szereplő kötelezettségeket;

5.2.3          teljesíteni a ránk vonatkozó jogi kötelezettségeket;

5.2.4          lehetővé tenni az Ön számára, hogy ha úgy dönt, részt vehessen a Weboldalunk interaktív funkcióiban;

5.2.5          gondoskodni róla, hogy a Weboldalunk tartalma az Ön és készüléke számára lehető leghatékonyabban jelenjen meg;

5.2.6          javítani a Weboldalunkat és a szolgáltatásainkat;

5.2.7          feldolgozni és kezelni az Ön által benyújtott panaszokat vagy kérdéseket; és

5.2.8            felvenni Önnel a kapcsolatot marketing célokból, ha feliratkozott (a további részleteket lásd a 6. részben).

AUTOMATIZÁLT FELDOLGOZÁS

5.3            A múltbeli vásárlási mintákra vonatkozó információkat felhasználhatjuk arra, hogy marketing anyagainkat az Ön speciális viselkedésére és tevékenységeire szabjuk.

6.0  MARKETING

6.1            A fenti 2-4. szakaszokban ismertetett felhasználásokon túl az ügyfél személyes adatait jogos érdekeink céljából is felhasználhatjuk, hogy részletes információkat biztosítsunk Önnek árukról, szolgáltatásainkról, üzleti frissítéseinkről és olyan eseményekről, amelyek véleményünk szerint érdekesek lehetnek.

6.2            Ha Ön nem meglévő ügyfél, de felkér bennünket, hogy információt biztosítsunk árukról vagy szolgáltatásokról, elkérhetjük nevét, e-mail-címét, telefonszámát és lakcímét, hogy információt biztosítsunk áruinkról és szolgáltatásainkról, illetve ajánlatainkról. Ezeket az adatokat 3 évig őrizzük meg attól az időponttól kezdve, amikor Ön megadja nekünk adatait, kivéve, ha megrendelést ad nekünk, amely esetben a fenti 3.5. pont szerint járunk el.

6.3            Ön bármikor jogosult lemondani a 6.1. szakaszban részletezett információk fogadását. Az információk fogadását a következőképpen mondhatja le:

6.3.1          bejelöli a megfelelő jelölőnégyzetet az információk megadására szolgáló űrlapon;

6.3.2          a leiratkozási gombra kattint, amely minden bejövő kommunikációban szerepel;

6.3.3            e-mailt küld nekünk a ukteam@geomant.com címre, megadva a nevét és a kapcsolattartási adatait.

7.0 ADATAI MEGOSZTÁSA HARMADIK FELEKKEL

7.1            Az Ön adatait átadhatjuk harmadik feleknek a következő jogos érdekeink céljából:

7.1.1            alkalmazottaknak, beszállítóknak, vállalkozóknak és logisztikai cégeknek az áruk, szolgáltatások vagy termékinformációk biztosításának megkönnyítése érdekében;

7.1.2            kapcsolt vállalkozásainknak a belső adminisztráció érdekében;

7.1.3          informatikai szoftver-szolgáltatóknak, akik hosztolják a Weboldalunkat, és megbízásunkból tárolják az adatait; és

7.1.4            vállalkozásunk vagy eszközeink egy részének vagy egészének leendő vásárlójának, ebben az esetben a személyes adatokat is tartalmazó adatok az átadott eszközök részét fogják képezni.

7.2            A személyes adatokat átadhatjuk a rendőrségnek, a szabályozó testületeknek, a jogi tanácsadóknak vagy hasonló harmadik személyeknek, amennyiben jogi kötelezettségünk van a személyes adatok nyilvánosságra hozatalára vagy megosztására annak érdekében, hogy teljesítsük a jogi kötelezettségeinket, vagy betartassuk vagy alkalmazzuk a Weboldalunkon szereplő szerződési feltételeket és más megállapodásokat; illetve ügyfeleink vagy mások jogainak, tulajdonának vagy biztonságának védelme érdekében. Ez magában foglalja az információcserét más vállalatokkal és szervezetekkel a csalás elleni védelem és a hitelkockázat csökkentése céljából.

7.3            Jóváhagyása nélkül nem adjuk el és nem terjesztjük személyes adatait más vállalatoknak.

8.0 TOVÁBBÍTÁS AZ EURÓPAI GAZDASÁGI TÉRSÉGEN KÍVÜLRE

8.1            Amennyiben a hatályos törvények megengedik, személyes adatait az adatvédelmi szabályzatban meghatározott célokra továbbíthatjuk az Egyesült Államokba és az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli egyéb joghatóságokba.

8.2            Intézkedéseket teszünk annak biztosítására, hogy adatainak az EGT-n kívüli továbbítása esetén megfelelő intézkedések és ellenőrzések legyenek érvényben az adatok védelme érdekében, a hatályos adatvédelmi törvényekkel és rendeletekkel összhangban.

8.3            Ha használja a Weboldalunkat, termékeinket vagy szolgáltatásainkat, illetve a jelen adatvédelmi szabályzatban leírt módon kapcsolatba lép velünk, azzal Ön hozzájárul adatainak az EGT-n kívüli továbbításához a jelen adatvédelmi szabályzatban meghatározott körülmények között.

9.0 AZ ADATOK BIZTONSÁGA ÉS TÁROLÁSA

9.1            Amennyiben adtunk Önnek (vagy Ön választott) egy jelszót, amely lehetővé teszi a Weboldalunk bizonyos részeinek elérését, Ön a felelős a jelszó bizalmas kezeléséért. Arra kérjük, ne ossza meg a jelszavát senkivel.

9.2            Sajnos az információk interneten történő továbbítása nem teljesen biztonságos. Bár mindent megteszünk a személyes adatai védelme érdekében, nem garantálhatjuk a Weboldalunkon megadott adatainak biztonságát; minden adatátvitel a saját felelősségére történik.

9.3            Az Ön által megadott adatokat biztonságos szervereinken osztjuk meg.Megtettük a megfelelő fizikai, technikai és szervezeti intézkedéseket annak érdekében, hogy megvédjük az Ön adatait a véletlen elvesztéstől, illetéktelen hozzáféréstől, használattól, megváltoztatástól, illetve közzétételtől. Ezenkívül a személyes adatokhoz való hozzáférést azokra a munkavállalókra, képviselőkre, vállalkozókra és más harmadik felekre korlátozzuk, akiknek jogos üzleti igényük van a hozzáférésre.

10.0  AZ ÖN ADATAI ÉS JOGAI

10.1            Fontos, hogy az Önről tárolt személyes adatok pontosak és aktuálisak legyenek. Kérjük, tájékoztasson bennünket, ha az Önről tárolt személyes adatok megváltoznak.

10.2            Az adatvédelmi jogszabályok feljogosítják Önt arra, hogy bizonyos körülmények között tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen, vagy visszavonja a személyes adatainak kezelésére vonatkozó hozzájárulását, amennyiben azt előzetesen megadta. Ahhoz is joga van, hogy hozzáférjen az Önről tárolt adatokhoz, és hogy azokat érthető formában megkapja.Ha szeretne egy másolatot személyes adatainak egy részéről vagy egészéről, kérjük, küldjön e-mailt az ukteam@geomant.com címre. Bizonyos körülmények között fenntartjuk a jogot, hogy a kérés teljesítéséért egy észszerű díjat számoljunk fel.

10.3            Kérheti tőlünk a következőket is:

10.3.1          személyes adatainak frissítését vagy kiegészítését, ha Ön szerint pontatlanok;

10.3.2          személyes adatainak teljes eltávolítását az adatbázisunkból;

10.3.3            másolat küldését a személyes adatairól egy általánosan használt formátumban, és adatai továbbítását egy másik szervezethez, amennyiben ezeket megadta nekünk, és elektronikus úton dolgozzuk fel az Ön hozzájárulásával vagy ha ez szerződés teljesítéséhez szükséges; illetve

10.3.4            személyes adatai használatának korlátozását.

10.4            Előfordulhat, hogy bizonyos információkat kérünk Öntől, amelyek segítenek nekünk igazolni a személyazonosságát és a hozzáférési jogát, valamint hogy átadjuk Önnek a személyes adatokat, amelyeket Önről tárolunk, illetve hogy elvégezzük a kért változtatásokat. Az adatvédelmi jogszabályok megengedhetik nekünk, illetve megkövetelhetik tőlünk, hogy megtagadjuk a hozzáférését az Önről tárolt személyes adatok egy részéhez vagy egészéhez, illetve a fent említett jogainak megfelelően benyújtott kérése teljesítését. Ha nem tudunk hozzáférést biztosítani személyes adataihoz, illetve nem tudunk bármilyen más kérést teljesíteni, tájékoztatjuk Önt annak okairól a jogi vagy szabályozási korlátozások betartásával.

10.5            Kérjük, bármilyen a fentiekkel kapcsolatos kérést az adatkezelési vezetőnknek küldjön az ukteam@geomant.com e-mail címre, megadva nevét és az elvégezni kívánt műveletet.

11.0  A BELEEGYEZÉS VISSZAVONÁSÁNAK JOGA

11.1            Ha beleegyezését adta személyes adatainak gyűjtéséhez, kezeléséhez és továbbításához, akkor bizonyos körülmények között törvényes joga van a beleegyezés visszavonására.A beleegyezés esetleges visszavonásához kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az ukteam@geomant.com címen.

Az Adatvédelmi szabályzat változásai

Fenntartjuk a jogot arra, hogy a jelen Adatvédelmi szabályzatot bármikor frissítsük, az Adatvédelmi szabályzat minden módosítását ezen az oldalon tesszük közzé. Értesítjük, ha a jelen szabályzatban olyan változások történnek, amelyek lényegesen befolyásolják a személyes adatai gyűjtését, tárolását vagy kezelését. Ha korábban gyűjtött személyes adatait más célokra szeretnénk felhasználni, mint amelyekről a gyűjtéskor Önt értesítettük, akkor értesítjük Önt, és amennyiben törvényi előírás van rá, a beleegyezését kérjük, mielőtt személyes adatait egy új vagy nem kapcsolódó célra használjuk. Kezelhetjük a személyes adatait az Ön tudta vagy beleegyezése nélkül is, ha azt a hatályos törvények vagy rendeletek megkövetelik.

Kapcsolatfelvétel

A jelen Adatvédelmi szabályzatnak való megfelelés ellenőrzésére adatkezelési vezetőt neveztünk ki.Ha bármilyen kérdése van a jelen szabályzattal vagy a személyes adatai felhasználási módjával kapcsolatban, lépjen kapcsolatba az adatkezelési vezetőnkkel az ukteam@geomant.com címen. Emellett jogában áll felvenni a kapcsolatot az Adatvédelmi biztos hivatalával (https://ico.org.uk/global/contact-us/), ha a felmerült problémák bármelyikénél nincs megelégedve a válaszunkkal.

Legutóbbi frissítés: 2018. május 24.