Skip to content

GINOP-2.2.1-18


Intelligens adatfolyam-feldolgozó és megjelenítő megoldás kutatása a Geomant-Algotech Zrt. és a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete együttműködéseként

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.2.1-18-2020-00016

Kedvezményezett neve: GEOMANT-ALGOTECH Zrt.

Projekt címe: Intelligens adatfolyam-feldolgozó és megjelenítő megoldás kutatása a Geomant-Algotech Zrt. és a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete együttműködéseként

Támogatás összege: 410 926 950 Ft.

Támogatás mértéke: 63.56%

Projekt befejezése: 2023.03.31.

Projekt leírása:


A magyarországi alapítású Geomant cégcsoport társcégei bevonásával végzett piackutatások ereményeképp egy intelligens, platformfüggetlen adatfolyam-kezelő és megjelenítő megoldás kutatása és megvalósítása mellett döntött. Ehhez a Geomant a big data és mesterséges intelligencia megoldásokban jártas kőszegi központú Felsőbbfokú Talnulmányok Intézetét vonta be kutatópartnerként.

A projektötletet, s annak tudományos és üzleti újdonságtartalmát elismerve az NKFI Hivatal szakpolitikai támogatásáról biztosította. Ez hozzájárult ahhoz, hogy a Geomant-Algotech Zrt. és a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetealkotta konzorcium sikeresen pályázzon a GINOP-2.2.1-18 kódszámú „K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” című felhíváson.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 410,1 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A teljes projektköltség 646,5 millió forint. A projekt tervezett befejezése: 2023. március.

A projekt során egy olyan rendszer kutatása és megvalósítása történik meg, mely platformfüggetlenül (azaz tetszőleges publikált interfésszel rendelkező platformhoz integrálhatóan) képes lesz az adatforrások egységes fogadására, feldolgozására, riportok megjelenítésére, de ezen túl az adatok közötti összefüggések, kollerációk felismerésére valamint az azok alapján történő előrejelzésre (predikció) vagy a szokásos mintázattól való eltérés (anomália) esetén riasztársra is. A projekt eredméyne nem kizárólag az üzleti életben, hanem a mindennapokban – pl. okos otthonok egységes riportolási és riasztási megoldásaként – is alkalmazható lesz. A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete valamint a Geomant cégcsoport eddigi tapasztalata és a megkötött műszaki-tudományos együttműködés garancia arra, hogy a projekt a magyarországi K+F szektor egy újabb sikertörténetét indítsa el, jelentős gazdasági növekedést is eredményezve.

×

Apply to job

Join Geomant and be part of a team that is shaping the future of communication solutions.

First name *
Last name *
Email *
Position you are applying for
Upload your CV *
Maximum file size: 2 MB